Ons werk vertelt ons verhaal

Geen woorden, maar gewoon doen! Als een team en met een duidelijk eigen verantwoordelijkheid bijbehorende vrijheid. Elke dag nieuwe dingen leren in complexe online en mobiele projecten en oplossingen voor (inter)nationale klanten, zoals Rabobank, Knab, Cembra Money Bank, Crédit Agricole Consumer Finance, Aruba Bank, Achmea en Unirobe Meeùs Groep. De wereld waarin onze klanten opereren verandert snel. Door digitale verbeteringen te implementeren, zorgen wij ervoor dat onze klanten vooroplopen

in en in controle zijn van deze digitale transformatie. Wij hebben een unieke combinatie van ervaring in de financiële wereld en de digitale wereld, zowel op business vlak als technologie. Met 110+ collega's in Amsterdam, Rotterdam, Sofia en Zürich. Complexiteit en innovatieve oplossingen, elke dag. We werken met een enthousiast en leuk team van professionals, experts op hun vakgebied. Dit is ons verhaal, wij zijn nieuwsgierig naar die van jou!

Jouw verhaal bij Virtual Affairs

In een team met ongeveer 5-10 collega's speel jij, als lead developer/architect, een belangrijke rol bij het ontwikkelen en implementeren van onze oplossingen. In nauwe samenwerking met onze ontwerpers, analisten, ontwikkelaars en testers, ben je verantwoordelijk voor de oplossing en/of applicatie-architectuur, en houdt je altijd de beoogde klantvoordelen in het oog. Je vertaalt de wensen van de klant in passende oplossingen, waar mogelijk op basis van onze eigen softwareproducten, IP en herbruikbare componenten en frameworks. Oplossingen die vaak gebaseerd zijn op het Sitecore Experience Platform. Het gaat niet alleen over het ontwerpen van de beste technische oplossing, maar je houdt ook rekening met de behoeften van de digitale marketeer en content manager. Als lead developer ben je bekend met CMS-systemen en web development in het algemeen en je bent snel in staat om je nieuwe technieken en technologieën eigen te maken.

Wat voor soort opdrachten krijg je? Onlangs lanceerde Achmea International in Slowakije een nieuw online verzekeringsplatform onder de naam Onlia. Een multi-site (landen en talen) platform, dat de marketeers mogelijkheden geeft hun klanten op een zeer flexibele en persoonlijke manier te bedienen, zonder al te veel IT-afhankelijkheden. Virtual Affairs was verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van dit front-end platform, inclusief de integratie met de back-end systemen. Deze nieuwe online verzekeraar was live binnen negen maanden, op basis van ons eigen verzekering softwareproduct, genaamd InsuranceRight. Dit is slechts één van de vele toonaangevende opdrachten die we geleverd hebben en leveren aan onze klanten. Omdat de meeste van onze klanten actief zijn in het financiële segment, zijn thema’s als vertrouwelijkheid, integriteit, veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties van groot belang in ons dagelijks werk. Onze oplossingen zijn derhalve afgestemd op deze belangrijke aspecten.

Tijdens onze projecten en implementaties werk je in een agile, scrum gebaseerde omgeving. Dit betekent dat je niet alleen werkt voor de klant, maar juist samen met de klant.

Wat is jouw verhaal?

Je hebt passie voor technologie en je hebt meer dan vijf jaar ervaring als (lead) developer op basis van Microsoft-technologieën zoals, C#, ASP.NET (MVC). Je bent goed bekend met web-technologieën zoals HTML, CSS, JavaScript-frameworks en SQL server en MongoDB. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met het bouwen van websites/webapplicaties op basis van een CMS-systeem. Het proactief adviseren van klanten en het delen van kennis met je collega’s doe je van nature. Je weet klanten en collega’s te overtuigen van je visie en bent in staat ze mee te nemen in je oplossingsrichting. En als je een oplossing niet zo snel kunt vinden? Dan blijf je slim doorzoeken totdat je de juiste oplossing zelf of samen met je collega’s gevonden hebt.

Wij ontwikkelen oplossingen voor de lange termijn. Ze zijn complex, maar dat is juist de uitdaging die je zoekt en je laat je niet makkelijk afschrikken!

Over Virtual Affairs

Voor ons zijn er geen geheimen in de hedendaagse wereld van retail banking, vermogensbeheer, internet banking, financiële planning en verzekeringen. We weten welke online interactie concepten werken, welke technologieën zichzelf bewezen hebben en hoe gebruikers digitaal (inter)acteren. Bij Virtual Affairs werken nieuwsgierige, enthousiaste en toegewijde mensen, allen experts in hun vakgebied. Ze zijn intrinsiek gemotiveerd om op te hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op online, mobile, gebruikersconcepten en klantreizen. Vrijheid en onafhankelijkheid zijn belangrijk binnen ons bedrijf. Bij Virtual Affairs werk je niet van 9 tot 5, je bepaalt je eigen werkdag. Elke dag werken we samen aan innovaties en digitale oplossingen voor onze klanten, waarmee we tastbare business waarde leveren.

Emily van Brakel kan je alles over deze vacature vertellen en hoort graag van je.